KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először hevítsd a sütőt 180 °C-ra és készíts elő sütőformát (15 cm × 25 cm). Kisebb fogantyús edénybe tedd bele a vajat és kis lángon olvaszd meg (kb. 1 perc).

2

A forró vajat szórd meg liszttel és gyakori kevergetés mellett főzd 3–4 percig, hogy a liszt aranybarna legyen.

3

Majd önts az edénybe egy kis tejet és keverd össze kézi habverővel. A tejet fokozatosan adagolt, amíg elfogy, és keverd el csomómentesre. Végül add hozzá a parmezánt, és ízesítsed sóval, borssal. A kész besamelt vedd le a tűzről.

4

Ezután tisztítsd meg a hagymát és a fokhagymát, a hagymát vágd apróra, a fokhagymát durvára. Egy mélyebb serpenyőben melegítsd meg az olajat és dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát.

5

Tedd bele a húst, szórd meg provence-i fűszerkeverékkel, sóval, borssal, és nagy lángon dinszteld 3–4 percig. Majd öntsd rá az egészre a paradicsomot, tedd közepesre a lángot és főzd 5–6 percig. Ezután vedd le az edényt a tűzről, és tedd rá a bazsalikomot.

6

A sütőtál aljára rakd szét a lasagne lapokat, tegyél rá a húskeverékből, add hozzá a besamel ⅓ részét, és a kanál alsó részével kend szét. Majd tedd a tetejére a mozzarella ⅓ részét és fedd le lasagne lapokkal.

7

Ezt ismételd meg kétszer, hogy elfogyjon az összes alapanyag. A kész lasagne-t süsd 50–60 percig 175–180 °C-on.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára