Kukoricás quesadilla
- 15 percKonyhaidő
- 15 percNincs tennivaló
- 30 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 3 adagAdagok száma
Összetevők
- 1x közepes vöröshagyma (vöröshagymával helyettesíthető)
- 1x húsos paradicsom
- 2x újhagyma
- 30 g fagyasztott kukorica
- 3 evőkanál friss koriander (apróra vágni)
- ½ teáskanál őrölt chili (elhagyható)
- 120 g eidami sajt (reszelt)
- 120 g cheddar (reszelt)
- 6x fehérlisztes tortilla (⌀ 20 cm)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Hámozd meg a hagymát, majd vágd apróra. Aprítsd fel a paradicsomot és az újhagymát is.
A feldarabolt hozzávalókat tedd egy közepes méretű tálkába. Add hozzá a kukoricát, az apróra vágott koriandert (vagy petrezselyemzöldet), a chiliport, a sót és a borsot. Az egészet alaposan keverd össze.
Egy másik tálkában keverd össze a reszelt eidami és cheddar sajtot.
Vegyél elő egy nagyobb serpenyőt (legalább 20 cm-es átmérőjűt), tegyél bele egy tortillát, és a serpenyő alatt alacsony lángon kapcsold be a tűzhelyet. Most szórd meg a serpenyőben lévő tortillát 40 g sajtkeverékkel. A sajtos rétegen kend el a paradicsomos-kukoricás keverék ⅓-át, majd ezt szórd meg további 40 g sajtkeverékkel, végül teríts rá egy másik tortillát. Fedd le a serpenyőt, és melegítsd a tartalmát 2-3 percen át, hogy a sajt megolvadjon. Az idő leteltével fordítsd meg a quesadillát a serpenyőben. Pirítsd további 1-2 percig, majd vedd ki a serpenyőből.
Ugyanígy készíts még 2 quesadillát a megmaradt 4 tortillából, valamint a sajtos és paradicsomos-kukoricás keverékből.
Ha a quesadillák megsültek, azonnal tálald őket.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal