Kosárkák toastkenyérből
- 15 percKonyhaidő
- 16 percNincs tennivaló
- 31 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 6 darabAdagok száma
Összetevők
- 20 g vaj (felpuhítani)
- 6x szelet fehér toast kenyér
- 60 g angolszalonna
- 6x tojás (M-es méret)
- 20 g újhagyma szára (apróra vágni)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Először is melegítsd elő a sütőt 190–195°C-ra. Vegyél elő egy 6 muffin készítésére való muffinformát, és a mélyedéseket alaposan kend ki vajjal.
Egy sodrófával lapítsd a toastkenyereket körülbelül 0,5 mm-es vastagságúra. Ezután kosárkákat formázva tedd őket a muffinformába.
Miután minden szeletet elhasználtál, vágd apróra az angolszalonnát, és egyenletesen oszd szét a kenyérkosárkákban.
Végül mindegyik kosárkába üss bele egy tojást, sózd és borsozd meg őket.
Tedd a sütőformát az előmelegített sütőbe, és a kosárkákat süsd 190–195 °C-on 15-16 percig. Ha megsültek, vedd ki őket a sütőből, szórd meg őket újhagymával, és azonnal tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal