A kosár üres
Köményes káposztasaláta
- 15 percKonyhaidő
- 120 percNincs tennivaló
- 135 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 5 adagAdagok száma
Összetevők
5 adag
- 800 g fehérkáposzta ()
- citromhéj
- 1 evőkanál egész kömény
- 40 ml erjesztett szeszes ecet (8%)
- 50 g fehér kristálycukor
- ½ evőkanál só
Elkészítés
1
Vegyél elő egy nagyobb keverőtálat.
2
A fehérkáposztát vágd vagy gyaluld vékony szálakra, és finom reszelőn reszeld le a citromhéjat.
3
Tedd a káposztát a keverőtálba, add hozzá a köménymagot, az ecetet, a cukrot, a citromhéjat és a sót, jól keverd össze.
4
A kész salátát tedd a hűtőbe és hagyd állni, amire szánj legalább 2 órát. Ezután tálalhatod a salátát.
5
A salátát lezárt edényben, hűtőben 6–7 napig eltarthatod.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal