KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először szeleteld fel a kolbászt (körülbelül 0,5 cm-es karikákra). Egy nagyobb fazékban forrósítsd fel az olajat, és közepes lángon pirítsd meg rajta a kolbászt (3–4 perc alatt).

2

Eközben vágd apróra a hagymát és durvára a fokhagymát.

3

Amint a kolbász megpirult, vedd a lángot alacsony fokozatra, tedd a hagymát a serpenyőbe, és pirítsd 4–5 percig. Ezután add hozzá a fokhagymát is, melegítsd fél-egy percen át.

4

Utána öntsd a rizst is a fazékba, és öntsd fel a levessel vagy vízzel. Tedd a babérlevelet és a csirkehúst is a fazékba, sózd és borsozd a rizottót. Takard le fedővel, és főzd 15–17 percig alacsony-közepes lángon.

5

Ha a rizottó megfőtt, vedd le a tűzről. Szedd ki belőle a csirkemellet és villával tépd szálakra, majd tedd vissza a húst a fazékba. Ismét takard le fedővel, és 10–15 percig hagyd lefedve állni.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára