Kókusztejes répakrémleves
- 25 percKonyhaidő
- 18 percNincs tennivaló
- 43 percÖsszesen
- közepesen nehézNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 300 g sárgarépa
- 100 g vöröshagyma
- 40 g vaj
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 330 g kókusztej
- 400 ml víz
- 30 g kókuszreszelék
- ½ teáskanál őrölt chili
- 1 kisebb narancs leve
- 1 kisebb narancs héja (finomra reszelve)
- 1 kisebb citrom leve
- 1 kisebb citrom héja (finomra reszelve)
- 1 maroknyi friss koriander (elhagyható)
- só
- bors
Elkészítés
Mosd meg a répát, és szeleteld vastagabb karikákra. Tisztítsd meg és vágd durvára a hagymát.
Vegyél elő egy nagyobb fazekat, tedd bele a vajat és a napraforgóolajat. Közepes lángon forrósítsd fel őket. Ezután szedd a fazékba a felvágott répát és hagymát. Vedd a lángot alacsony-közepes fokozatra, és pirítsd a zöldségeket 7–8 percig.
Add hozzájuk a kókusztejet is, és forrald az egészet 13–14 percig közepes lángon, fedő nélkül, amíg a répa megpuhul.
Tedd a fazékba a kókuszreszeléket, az őrölt chilit, a citrom- és narancshéjat. Keverd össze, és közepes lángon főzd 2–4 percig.
Vedd le a tűzről a fazekat. Sózd-borsozd meg a levest, majd botmixerrel keverd simára.
Oszd megfelelő adagokra az összeturmixolt levest. Díszítsd friss korianderrel, és tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal