Kínai brokkolis csirke
- 12 percKonyhaidő
- 42 percNincs tennivaló
- 54 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 400 g csirkemell (vékony metéltre vágva)
- 3 evőkanál napraforgóola
- 20 g kukoricakeményítő
- 5 evőkanál szójaszósz
- 4 gerezd fokhagyma (áttörve)
- 15 g gyömbér (meghámozzuk és finomra reszeljük)
- 200 ml csirkehúsleves alaplé (vagy víz és minőségi húsleveskocka)
- 150 g brokkolivirág
- 100 ml víz
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Először pácold be a csirkehúst: Tedd a húst egy nagyobb keverőtálba, és adj hozzá 1 evőkanál olajat, 5 g keményítőt, 3 evőkanál szójaszószt, fokhagymát, gyömbért, sót és borsot. Az egészet keverd össze, és tedd félre (legjobb, ha 30 percig áll, de rövidebb idő is elég lehet).
Egy pohárban keverj össze 2 evőkanál szójaszószt 15 élesztővel és a levessel.
Egy mélyebb serpenyőben forrósítsd fel a maradék 2 evőkanál olajat, és nagy lángon hirtelen pirítsd meg rajta a pácolt húst (3–5 perc). Ezután a lángot vedd lejjebb közepes fokozatra, a húst öntsd fel a szójaszószos-keményítős levessel, és további 3–4 percig főzd.
Végül keverd hozzá a brokkolit és 100 ml vizet is. Főzd további 4–6 percig, amíg a csirke és a brokkoli megpuhul.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal