KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először tedd fel főni a rizst: folyó víz alatt öblítsd le, tedd bele egy kisebb fazékba, öntsd fel 300 ml vízzel, és forrald fel a vizet. Ezután a lángot vedd alacsony-közepes fokozatra, és főzd puhára a rizst, ami 15-20 percig tart.

2

Közben készítsd elő a többi hozzávalót: A hagymát tisztítsd meg és vágd durvára, a fokhagymát tisztítsd meg és nyomd át fokhagymanyomón, a karfiolt szedd kisebb rózsákra.

3

Egy közepes méretű fazékban forrósítsd fel a napraforgóolajat, és alacsony-közepes lángon, 3-4 perc alatt pirítsd meg rajta a hagymát. Utána add hozzá az áttört fokhagymát és a curryfűszert is, főzd további 1–2 percen át. Ezután a kókusztejet és 165 ml vizet is önts bele a fazékba. Vedd a lángot magas fokozatra, és főzd a szószt 7–9 percig.

4

Ha a keverék megfőtt, vedd le a fazekat a tűzről, és botmixerrel keverd simára.

5

Vedd a lángot közepes fokozatra, és tedd vissza a fazekat a tűzhelyre. Tedd a szószba a karfiolrózsákat is, és főzd a curryt, amíg a karfiol megpuhul és a keverék besűrűsödik. Ez a karfiolrózsák méretétől függően 10-15 percig tart.

6

Ha a karfiol megfőtt, vedd le a fazekat a tűzről. Tedd bele a borsót, és ízesítsd a curryt a nádcukorral, a lime-lével és a sóval.

7

A kész karfiolcurryt tálald a rizzsel.

TIP
A curryt tálalhatod serpenyőben megpirított tofuval vagy akár csirkemellel is – így teljes értékű ételt kapsz. Díszítsd a curryt néhány friss petrezselyemlevéllel, hogy szépen mutasson a tányéron.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára