Karfiolcurry rizzsel
- 24 percKonyhaidő
- 27 percNincs tennivaló
- 51 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
Összetevők
Elkészítés
Először tedd fel főni a rizst: folyó víz alatt öblítsd le, tedd bele egy kisebb fazékba, öntsd fel 300 ml vízzel, és forrald fel a vizet. Ezután a lángot vedd alacsony-közepes fokozatra, és főzd puhára a rizst, ami 15-20 percig tart.
Közben készítsd elő a többi hozzávalót: A hagymát tisztítsd meg és vágd durvára, a fokhagymát tisztítsd meg és nyomd át fokhagymanyomón, a karfiolt szedd kisebb rózsákra.
Egy közepes méretű fazékban forrósítsd fel a napraforgóolajat, és alacsony-közepes lángon, 3-4 perc alatt pirítsd meg rajta a hagymát. Utána add hozzá az áttört fokhagymát és a curryfűszert is, főzd további 1–2 percen át. Ezután a kókusztejet és 165 ml vizet is önts bele a fazékba. Vedd a lángot magas fokozatra, és főzd a szószt 7–9 percig.
Ha a keverék megfőtt, vedd le a fazekat a tűzről, és botmixerrel keverd simára.
Vedd a lángot közepes fokozatra, és tedd vissza a fazekat a tűzhelyre. Tedd a szószba a karfiolrózsákat is, és főzd a curryt, amíg a karfiol megpuhul és a keverék besűrűsödik. Ez a karfiolrózsák méretétől függően 10-15 percig tart.
Ha a karfiol megfőtt, vedd le a fazekat a tűzről. Tedd bele a borsót, és ízesítsd a curryt a nádcukorral, a lime-lével és a sóval.
A kész karfiolcurryt tálald a rizzsel.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal