KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Közepes méretű fazékban forralj fel 500 ml vizet. Amint a víz forrni kezd, tedd bele a káposztát és főzd nagylángon 4–5 percig.

2

Ezután szűrd le a káposztát és hűtsd le folyóvízzel, majd alaposan nyomkodd ki belőle a felesleges vizet. Vágd fel kb.1 cm-es kockákra.

3

A kockákat tedd bele egy nagyobb tálba és add hozzá felvágva a toast kenyeret, majd a káposztát, darálthúst, tejet, szerecsendiót, tojást, fokhagymát, hagymát, az eidami sajtot, a köménymagot a sót és a borsot, és alaposan keverd össze, hogy a hozzávalók egyenletesen elkeveredjenek. A kész keverékből gyúrj kb. 120–130 g-os golyókat.

4

Ha így előkészítetted a fasírt keveréket, közepes lángon melegítsd meg egy nagyobb serpenyőben az olajat. Készíts elő egy mélytányért és szórt bele a lisztet. Amint felforrósodik az olaj, tedd kicsire a lángot, és készítsd el a fasírtokat: minden húsgolyót könnyedén nyomj bele egyenként a lisztbe, hogy kb. 7 cm átmérőjű és 1–1,5 cm magas fasírt legyen.

5

Mindkét oldalát forgasd meg a lisztben, tedd a serpenyőbe, és kislángon pirítsd 9–10 percig mindkét oldalát, hogy aranybarnára süljön a teteje.

6

Ha az olaj sütés közben kissé lehűl, a lángot pár percre tedd közepesre, és ha az olaj felforrósodott, ismét tedd kisebbre. A fasírtot érdemes szép lassan sütni.

7

Ha elkészült az összes, adagokra osztva tálald.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára