Káposztás fasírt sajttal
- 25 percKonyhaidő
- 48 percNincs tennivaló
- 73 percÖsszesen
- közepesen nehézNehézségi fok
- 6 darabAdagok száma
Összetevők
- 500 ml víz
- 200 g káposztalevél
- 30 g toast kenyér (zsemlemorzsával helyettesíthető)
- 500 g darált sertéshús
- 50 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- ½ teáskanál őrölt szerecsendió
- 1x tojás (M-es méret)
- 2 gerezd fokhagyma (finomra reszelve)
- 50 g vöröshagyma (apróra vágva)
- 80 g eidami sajt (30 % zsírtartalom) (finomra reszelve)
- ½ teáskanál őrölt kömény
- 40 ml napraforgóolaj
- 60 g fehér búzafinomliszt
- só
- bors
Elkészítés
Közepes méretű fazékban forralj fel 500 ml vizet. Amint a víz forrni kezd, tedd bele a káposztát és főzd nagylángon 4–5 percig.
Ezután szűrd le a káposztát és hűtsd le folyóvízzel, majd alaposan nyomkodd ki belőle a felesleges vizet. Vágd fel kb.1 cm-es kockákra.
A kockákat tedd bele egy nagyobb tálba és add hozzá felvágva a toast kenyeret, majd a káposztát, darálthúst, tejet, szerecsendiót, tojást, fokhagymát, hagymát, az eidami sajtot, a köménymagot a sót és a borsot, és alaposan keverd össze, hogy a hozzávalók egyenletesen elkeveredjenek. A kész keverékből gyúrj kb. 120–130 g-os golyókat.
Ha így előkészítetted a fasírt keveréket, közepes lángon melegítsd meg egy nagyobb serpenyőben az olajat. Készíts elő egy mélytányért és szórt bele a lisztet. Amint felforrósodik az olaj, tedd kicsire a lángot, és készítsd el a fasírtokat: minden húsgolyót könnyedén nyomj bele egyenként a lisztbe, hogy kb. 7 cm átmérőjű és 1–1,5 cm magas fasírt legyen.
Mindkét oldalát forgasd meg a lisztben, tedd a serpenyőbe, és kislángon pirítsd 9–10 percig mindkét oldalát, hogy aranybarnára süljön a teteje.
Ha az olaj sütés közben kissé lehűl, a lángot pár percre tedd közepesre, és ha az olaj felforrósodott, ismét tedd kisebbre. A fasírtot érdemes szép lassan sütni.
Ha elkészült az összes, adagokra osztva tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal