A kosár üres
Kakaóhab
- 11 percKonyhaidő
- 97 percNincs tennivaló
- 108 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 5 adagAdagok száma
A mai desszerthez alig kell hozzávaló! Elég, ha van: csokid és tejszíned!
Összetevők
5 adag
- 100 g fekete csokoládé (70 % kakaó)
- 200 g habtejszín (33 % zsírtartalom)
Elkészítés
1
Egy kis tálkába aprítsd bele a csokit, önts rá 100 ml tejszínt, és mikrohullámú sütőben 750 W-on olvaszd 30–45 másodpercig.
2
Majd keverd össze a tál tartalmát, hogy a tejszín és a csoki összekeveredjen. A keveréket öntsd egy nagyobb tálba, és kb.10 percig hagyd hűlni.
3
Amíg hűl a csokis keverék, 3–4 perc alatt verd fel keményre a maradék tejszínhabot.
4
Azután a tejszínhabot kenőlapáttal lassan keverd a csoki keverékhez. A kész habot töltsd szét 4–6 üvegpohárba (a pohár mérete szerint), és legalább 1,5 órán át hagyd a hűtőben hűlni, azután tálald.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal