A kosár üres
Házi őszibarack limonádé
- 10 percKonyhaidő
- 13 percNincs tennivaló
- 23 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 5 adagAdagok száma
Szeretsz étteremben vagy kávézóban házi limonádét inni? Készítsd el otthon is, egyszerűbb, mint gondolnád! Mi őszibarackot tettünk bele, de ha éppen nincs szezonja, más idénygyümölcsöt is használhatsz.
Összetevők
5 adag
- 3x őszibarack (500g)
- 150 g fehér kristálycukor
- 1 l víz
- 150 ml citromlé
- 10 darab fagylalt
Elkészítés
1
Hámozd meg a barackot és vedd ki a magját. Tedd a barackot egy közepes méretű fazékba, szórd rá a cukrot és önts rá 500 ml vizet.
2
Közepes lángon forrald fel, és főzd 8–10 percig vagy amíg a barack megpuhul. Attól függ, milyen érett és puha a barack.
3
Főzés után turmixold össze a fazék tartalmát, és szűrd át szitán. A kész barack keveréket töltsd bele egy nagyobb kancsóba (1,5 l), öntsd bele a citromlevet és a maradék vizet (500 ml). Az egészet keverd össze, tegyél bele jeget, úgy kínáld.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal