A kosár üres
Halrudacska házilag
- 28 percKonyhaidő
- 0 percNincs tennivaló
- 28 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 12 darabAdagok száma
Mindannyian ismerjük azokat a helyzeteket, amikor este elfog minket az éhség, és a sonkás kenyeret kivéve semmi más nem jut az eszünkbe, amivel ne kellene órákat tölteni a konyhában. Pontosan az ilyen pillanatokra jelent megoldást ez a villámgyors házi halrudacska.
Összetevők
12 darab
- 500 g halfilé (lehetőleg olyanok, amelyek négyzet alakúak.)
- ½ l napraforgóolaj
- 1x tojás (M-es méret)
- 1 evőkanál félzsíros tehéntej
- 20 g fehér búzafinomliszt
- 40 g fehér féldurva búzaliszt
- 1 teáskanál őrölt édes paprika
- 60 g zsemlemorzsa
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
1
Először is szeleteld a halfilét halrudacska alakúra, és egy kisebb fazékba önts olajat.
2
Vegyél elő 3 mélytányért: Az elsőbe üsd bele a tojást, öntsd hozzá a tejet, és egy villával verd habosra a keveréket. A második tányérba öntsd bele a lisztet és a paprikát, sóval és borssal fűszerezd. A harmadikba öntsd bele a zsemlemorzsát. A halfilészeleteket először forgasd bele a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
3
A panírozott halfiléket közepes-nagy lángon süsd aranybarnára (4–5 perc). Ezután szedd ki őket papírtörlőre, ami felszívja a felesleges olajat. Enyhén sózd meg. Azonnal tálald.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal