Halpogácsa
- 30 percKonyhaidő
- 17 percNincs tennivaló
- 47 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 darabAdagok száma
Összetevők
Elkészítés
Először főzd meg a krumplit: a meghámozott és felkockázott krumplit tedd fazékba, és önts rá hideg vizet. Forrald fel, majd tedd takarékra a lángot, a fazékra tegyél fedőt és főzd 12–15 percig, hogy puha legyen.
Amíg fő a krumpli, vágd apróra a petrezselymet, és készíts elő 3 mélytányért a panírozáshoz. Az első tányérba üsd bele a tojást, önts hozzá tejet, és villával verd fel a keveréket. A második tányérba szórd bele a lisztet, a sót és a borsot. A harmadik tányérba szórd bele a zsemlemorzsát.
Ha megfőtt a krumpli, szűrd le, majd nyomd szét a fazékban (pl. krumplinyomóval).
A lazacfiléről vedd le a bőrét, vágd a lazacot apró kockákra, és tedd egy közepes méretű tálba. Majd tedd hozzá a szeletelt petrezselymet, a citromlevet, sót, borsot, és jól keverd össze.
A keverékbe tedd bele az összenyomott burgonyát és ismét keverd össze, hogy a hozzávalók teljesen elkeveredjenek.
A kész keverékből formálj (lepényeket) pogácsákat, és forgasd meg előbb a lisztes, majd a tojásos, végül a zsemlemorzsás tányérban. A hozzávalók 4 pogácsára elegendőek.
Vegyél elő egy nagyobb serpenyőt, melegítsd meg benne a repceolajat, és a pogácsákat mindkét oldalról 3–4 percig süsd benne közepes lángon.
Ha kivetted az olajból a kész halpogácsákat, tálalás előtt még 1-2 percre tedd papírtörlőre, hogy beszívja a fölösleges zsiradékot.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal