KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először főzd meg a krumplit: a meghámozott és felkockázott krumplit tedd fazékba, és önts rá hideg vizet. Forrald fel, majd tedd takarékra a lángot, a fazékra tegyél fedőt és főzd 12–15 percig, hogy puha legyen.

2

Amíg fő a krumpli, vágd apróra a petrezselymet, és készíts elő 3 mélytányért a panírozáshoz. Az első tányérba üsd bele a tojást, önts hozzá tejet, és villával verd fel a keveréket. A második tányérba szórd bele a lisztet, a sót és a borsot. A harmadik tányérba szórd bele a zsemlemorzsát.

3

Ha megfőtt a krumpli, szűrd le, majd nyomd szét a fazékban (pl. krumplinyomóval).

4

A lazacfiléről vedd le a bőrét, vágd a lazacot apró kockákra, és tedd egy közepes méretű tálba. Majd tedd hozzá a szeletelt petrezselymet, a citromlevet, sót, borsot, és jól keverd össze.

5

A keverékbe tedd bele az összenyomott burgonyát és ismét keverd össze, hogy a hozzávalók teljesen elkeveredjenek.

6

A kész keverékből formálj (lepényeket) pogácsákat, és forgasd meg előbb a lisztes, majd a tojásos, végül a zsemlemorzsás tányérban. A hozzávalók 4 pogácsára elegendőek.

7

Vegyél elő egy nagyobb serpenyőt, melegítsd meg benne a repceolajat, és a pogácsákat mindkét oldalról 3–4 percig süsd benne közepes lángon.

8

Ha kivetted az olajból a kész halpogácsákat, tálalás előtt még 1-2 percre tedd papírtörlőre, hogy beszívja a fölösleges zsiradékot.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Ado42
04. február 2023

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára