Gyors gombás tészta
- 20 percKonyhaidő
- 15 percNincs tennivaló
- 35 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 3 adagAdagok száma
Összetevők
- 200 g száraz búza spagetti (helyettesíthető bármilyen más tésztával)
- 250 g friss gombák ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 80 g reszelt parmezán
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Vegyél elő egy közepes méretű fazekat, töltsd meg bőséges mennyiségű vízzel, a vizet sózd meg és forrald fel. Ezután vedd lejjebb, közepesre a lángot. Tedd a fazékba a spagettit, és főzd 8-10 percen át (vagy a spagetti csomagolásán feltüntetett ideig).
Amíg a spagetti fő, tisztítsd meg a gombát, és vágd tetszőleges darabokra.
Ha a spagetti megfőtt, vegyél ki a főzővizéből 1 bögrényi (250 ml) vizet, és tedd félre. Szűrd le a spagettit.
Vegyél elő egy nagyobb serpenyőt, és közepes lángon melegítsd fel benne az olívaolajat és a vajat. Tedd a serpenyőbe a feldarabolt gombát, a sót és a borsot. Közepes lángon 4-5 percig pirítsd.
A szükséges idő letelte után önts a serpenyőbe 100 ml-t a spagetti félretett főzővizéből. A serpenyő tartalmát melegítsd további 4-5 percig közepes lángon (ezalatt a hozzáadott víznek el kell főnie).
Most tedd bele a serpenyőbe a leszűrt spagettit, további 100 ml főzővizet és a reszelt parmezánt. Keverd össze a serpenyő tartalmát, vedd a lángot alacsony fokozatra, és főzd a keveréket, amíg be nem sűrűsödik (ez 1-3 percig tart). Szükség esetén adhatsz még hozzá vizet.
Ha besűrűsödött, vedd le a kész ételt a tűzhelyről, és azonnal tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal