Grillezett káposzta
- 20 percKonyhaidő
- 35 percNincs tennivaló
- 55 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 6 adagAdagok száma
Összetevők
- 1x közepes fej fehér vagy lila káposzta (kb. 2,5 kg)
- 60 ml olívaolaj
- 80 g parmezán (finomra reszelve)
- 2 gerezd fokhagyma (áttörve)
- 1 teáskanál friss kakukkfű levél (elhagyható)
- 0,66 csésze hántolatlan mandula (csésze szeletelt, vagy dió)
- 1x kisebb újhagyma a tálaláshoz (apróra vágni)
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál bors
Elkészítés
Hevítsd a sütőt 220 °C-ra (vagy kapcsold be a grillsütőt), készíts elő sütőlapot és béleld ki sütőpapírral.
A káposztát vágd félbe, és mindkét felét vágd kb. 3 cm széles szeletekre. A káposztaszeleteket terítsd szét a sütőlapon, csöpögtess rá egy kis olajat és sózd meg.
Egy tálkában keverd össze a parmezánt, a fokhagymát, a kakukkfüvet és a borsot. Csöpögtess bele kb. 30 ml olajat, hogy laza krém legyen. Minden káposztaszeletre kenj belőle, a levélrétegek közé is. Majd csöpögtesd rá a káposztalevelekre a maradék olajat. Ezután süsd addig a káposztát, amíg kissé megbarnul. (25–30 perc 220 °C-on).
Majd vedd ki a sütőlapot a sütőből, és a káposztát szórd meg mandulával (vagy dióval). Süsd még kb. 5 percig, hogy a káposzta megpuhuljon és karamellizálódjon, a dió pedig aranybarnára süljön.
Végül szórd meg friss szeletelt hagymával, úgy tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal