KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vegyél elő egy sütőformát (kb. 15 cm × 20 cm méretűt).

2

Tisztítsd meg a karfiol- és brokkolirózsákat, tedd őket az előkészített sütőformába. Reszeld durvára a sajtot.

3

Vegyél elő egy közepes méretű fazekat, tedd bele a vajat, és melegítsd fel közepes lángon. Amint a vaj megolvadt, szórd rá a lisztet, és 1–2 percen át kavargasd egy kézi habverővel.

4

Ezután öntsd rá a lisztes vajra a tej felét, és kevergesd addig, amíg a liszt fel nem veszi a tejet. Öntsd a fazékba a maradék tejet is, és ismét várd meg, hogy a liszt felvegye a tejet, illetve a fazék tartalma besűrűsödjön. Ez 30–60 másodpercet vesz igénybe.

5

Öntsd a fazékba a főzőtejszínt is, és alacsony lángon 2–3 percen át forrald a mártást. Végül szórd hozzá a reszelt sajtot is. Kapcsold ki a tűzhelyet, és várd meg, hogy a sajt elolvadjon. Sózd és borsozd a mártást.

6

A kész mártással öntsd le a sütőformába rakott karfiolt és brokkolit. Az egészet keverd át egy evőkanállal, és 180–185°C-on 25–30 perc alatt süsd aranyszínűre.

TIP
Tálald friss bazsalikommal.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára