Granola
- 9 percKonyhaidő
- 50 percNincs tennivaló
- 59 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 6 adagAdagok száma
Elkészítés
Kapcsold be a sütőt, és melegítsd elő 170 °C-ra.
Amíg a sütő melegszik, bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Vegyél elő egy nagyobb keverőtálat, és a mazsola kivételével minden hozzávalót keverj össze benne.
A keveréket szedd át a tálból a sütőpapírral kibélelt tepsire. Tedd a tepsit a sütőbe, és 165–170 °C-os hőmérsékleten 10–12 percig süsd a keveréket.
A sütési idő leteltével vedd ki a tepsit a sütőből, és forgasd át a keveréket, hogy egyenletesen piruljon meg. A tepsit tedd vissza a sütőbe, és süsd 165–170 °C-os hőmérsékleten további 6–8 percig a keveréket.
A megsült keveréket vedd ki a sütőből, és keverd bele a mazsolát, amíg még meleg.
Az elkészült granolát hagyd kihűlni (ez körülbelül 30 percbe telik). Ezután szedd át egy légmentesen zárható edénybe, amelyben a granola legfeljebb 1 hétig tartható el.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal