Gombás-fokhagymás sós muffin reggelire
- 26 percKonyhaidő
- 38 percNincs tennivaló
- 64 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 8 darabAdagok száma
Összetevők
Elkészítés
Először hevítsd a sütőt 205–210 °C-ra, a muffinsütőt pedig béleld ki papírkosárkákkal.
Majd készítsd elő a zöldséget: a gombát tisztítsd meg és vágd szeletekre, a vöröshagymát és a fokhagymát hámozd meg és vágd apróra.
Közepes lángon melegítsd meg serpenyőben az olajat és a vajat. Amint felforrósodott a zsiradék, tedd bele a gombát, a hagymát és a fokhagymát, és az egészet dinszteld 5–6 percig közepes lángon.
Ezalatt egy nagyobb tálban üsd fel az 5 tojást. Tedd hozzá a lisztet, a tejet, a szárított majoránnát, a sütőport, a sót és a borsot, és az egészet keverd lágy tésztává.
Ha megsült a gomba, zárd el a gázt, és a serpenyő tartalmát öntsd a többi hozzávalóhoz. Még egyszer jól keverd át az egészet, és merőkanál segítségével töltsd a muffinformákba a tésztát. Minden kosárkát kb. a ¾-éig tölts meg.
Ha megtöltötted a kosárkákat tedd a sütőlapot a 205–210 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 30–35 percig, aranybarnára.
Ha megsült a muffin, vedd ki a sütőlapot, és tányérra helyezve tálald a muffint.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal