KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

A hagymát és a csiperkét tisztítsd meg és vágd durvára, a fokhagymát hámozd meg.

2

Vegyél elő egy nagyobb serpenyőt, tedd bele a vajat és az olívaolajat. Közepes lángon forrósítsd fel őket. Ezután szórd bele a serpenyőbe a felvágott hagymát és csiperkét, sózd meg őket – így a gomba levet ereszt –, és pirítsd őket közepes lángon 4–5 percig.

3

Ha a hagyma és a gomba megpirult, öntsd bele a serpenyőbe a tejszínt és a vizet is, majd add hozzá a kakukkfüvet, a rozmaringot, az egész, hámozott fokhagymagerezdet, a szárított gombát és a borsot. Keverd össze az egészet, és fedő nélkül, közepes lángon főzd 9–10 percig.

4

Ha a szárított gomba is megpuhult, kapcsold ki a tűzhelyet. A mártást botmixerrel turmixold össze úgy, hogy néhány gombadarab még egészben maradjon. Sózd és borsozd, majd tálald.

TIP
A gombamártás jól illik a húsokhoz, és tésztával is tálalhatjuk.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára