Gombamártás
- 20 percKonyhaidő
- 10 percNincs tennivaló
- 30 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 3 adagAdagok száma
Elkészítés
A hagymát és a csiperkét tisztítsd meg és vágd durvára, a fokhagymát hámozd meg.
Vegyél elő egy nagyobb serpenyőt, tedd bele a vajat és az olívaolajat. Közepes lángon forrósítsd fel őket. Ezután szórd bele a serpenyőbe a felvágott hagymát és csiperkét, sózd meg őket – így a gomba levet ereszt –, és pirítsd őket közepes lángon 4–5 percig.
Ha a hagyma és a gomba megpirult, öntsd bele a serpenyőbe a tejszínt és a vizet is, majd add hozzá a kakukkfüvet, a rozmaringot, az egész, hámozott fokhagymagerezdet, a szárított gombát és a borsot. Keverd össze az egészet, és fedő nélkül, közepes lángon főzd 9–10 percig.
Ha a szárított gomba is megpuhult, kapcsold ki a tűzhelyet. A mártást botmixerrel turmixold össze úgy, hogy néhány gombadarab még egészben maradjon. Sózd és borsozd, majd tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal