Garnélarák paradicsommártásban
- 20 percKonyhaidő
- 2 percNincs tennivaló
- 22 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 3 adagAdagok száma
Összetevők
Elkészítés
Hámozd meg a hagymát és a fokhagymát. A hagymát vágd apróra, a fokhagymát durvára.
A bazsalikomot válaszd szét szárra és levélre. A szárát vágd apróra. A paprikát vágd kis kockákra. Ezután egy mélyebb serpenyőben melegítsd meg az olajat, majd nagy lángon dinszteld meg a garnélát, a paprikát, a fokhagymát és a chilit. A garnélarákot dinszteld mindkét oldalán 30–60 másodpercig.
A keveréket sózd meg, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre. A serpenyőben mérsékelt lángon dinszteld a hagymát 1–2 percig.
Tedd hozzá a fokhagymát, a bazsalikomszárat és a paradicsompürét, majd dinszteld 30–60 másodpercig. Öntsd rá a tejszínt, és kézi habverővel keverd meg úgy, hogy a tejszín és a paradicsompüré összekeveredjen, majd közepes lángon főzd 1–2 percig.
Add hozzá a garnélát és a bazsalikomlevelet, majd közepes lángon főzd még 1 percig. Ha levetted a tűzről, máris tálalhatod.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal