Élesztő nélküli túrós bukta
- 25 percKonyhaidő
- 75 percNincs tennivaló
- 100 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 16 darabAdagok száma
Összetevők
- 3x tojás (M-es méret)
- 100 g fehér kristálycukor
- 2x csomag vaníliáscukor
- 500 g túró alufóliás csomagolásban
- 30 ml napraforgóola
- 300 g fehér búzafinomliszt
- 150 g fehér féldurva búzaliszt
- 12 g sütőpor
- 1x tojássárgája
- 1 teáskanál só
- 50 g fehér féldurva búzaliszt (a gyúródeszka belisztezéséhez)
Elkészítés
Először készítsd el a túrókeveréket: egy nagyobb edényben botmixxerrel keverd simára a 3 tojást, a kristálycukrot és a vaníliáscukrot, a túrót, a napraforgóolajat és a csipet sót.
Egy nagyobb tálba szórd bele a kétféle lisztet és keverd össze a sütőporral. Majd öntsd rá a túrókeveréket és dolgozd ki sima tésztává, hogy ne ragadjon, ez kb. 5–8 perc.
Hevítsd a sütőt 200 °C-ra és egy mélyebb sütőlapot vagy sütőtálat (20 cm × 30 cm) bélelj ki sütőpapírral.
A gyúródeszkát szórd meg rétesliszttel, majd a tésztát oszt 16 egyforma méretű darabra. Minden darabból gyúrj golyót, majd tedd a golyókat a sütőlapra.
Egy tálkában keved ki a tojássárgáját és kend meg vele a golyókat a sütőlapon. Tedd a sütőlapot az előmelegített sütőbe és 195–200 °C-on süsd 40–45 percig, hogy aranybarna legyen.
Ha megsült, hagyd 30 percig hűlni, és azután tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal