Egy fazekasTiktok tészta
- 27 percKonyhaidő
- 20 percNincs tennivaló
- 47 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
Összetevők
Elkészítés
Először készítsd el a zöldséget: a hagymát hámozd meg és vágd vékony szeletekre, a fokhagymát hámozd meg és vágd nagyobb darabokra, a koktélparadicsomot mosd meg és vágd félbe.
Egy mély serpenyőben melegítsd meg a napraforgóolajat. A felmelegített olajba tedd bele a szeletelt hagymát, és közpes lángon süsd 3–4 percig.
Majd tedd rá a fokhagyma darabokat, és közpes lángon dinszteld 30–60 másodpercig. Tedd hozzá a félbevágott paradicsomokat és pirítsd 5–6 percig közepes lángon.
Önts rá 8 dl vizet, tedd bele a tésztát, a sót és a borsot, majd főzd 15–20 percig közepesnél nagyobb lángon, amíg a víz majdnem elpárolog, és a spagetti haraphatóra (al dente) fő. Ha megfőtt a tészta, vedd le a fazekat a tűzről.
Végül add a keverékhez a felszeletelt bazsalikomot és a 100 g parmezánt, majd hagyd, hogy elolvadjon rajta.
A kész tésztát oszt szét két tányérba, és mindkét adagot szórd meg a maradék parmezánnal.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal