KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először készítsd el a zöldséget: a hagymát hámozd meg és vágd vékony szeletekre, a fokhagymát hámozd meg és vágd nagyobb darabokra, a koktélparadicsomot mosd meg és vágd félbe.

2

Egy mély serpenyőben melegítsd meg a napraforgóolajat. A felmelegített olajba tedd bele a szeletelt hagymát, és közpes lángon süsd 3–4 percig.

3

Majd tedd rá a fokhagyma darabokat, és közpes lángon dinszteld 30–60 másodpercig. Tedd hozzá a félbevágott paradicsomokat és pirítsd 5–6 percig közepes lángon.

4

Önts rá 8 dl vizet, tedd bele a tésztát, a sót és a borsot, majd főzd 15–20 percig közepesnél nagyobb lángon, amíg a víz majdnem elpárolog, és a spagetti haraphatóra (al dente) fő. Ha megfőtt a tészta, vedd le a fazekat a tűzről.

5

Végül add a keverékhez a felszeletelt bazsalikomot és a 100 g parmezánt, majd hagyd, hogy elolvadjon rajta.

6

A kész tésztát oszt szét két tányérba, és mindkét adagot szórd meg a maradék parmezánnal.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára