A kosár üres
Cukkinis lepény
- 30 percKonyhaidő
- 2 percNincs tennivaló
- 32 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 8 darabAdagok száma
Már jócskán benne vagyunk a cukkini szezonban. Ezért ma olyan cukkinis receptre gondolunk, ami nagyon hasonlít a krumlislepényhez, azaz tócsnihoz. Ki szereti még a cukkinit minden formájában?!
Összetevők
8 darab
Elkészítés
1
Vegyél elő egy nagyobb tálat, és reszeld bele durvára a cukkinit. Add hozzá a tojást, tejet, köménymagot sót és a borsot, majd alaposan gyúrd össze.
2
Nagyobb serpenyőben közepes lángon forrósítsd fel a napraforgóolajat. Amint felforrósodott, tedd kislángra. Majd egy kanál segítségével formázz kb. 6–7 cm átmérőjű és kb. 0,5 cm vastag lepényeket.
3
A lepényeket süsd kislángon 3–4 percig mindkét oldalról. A kész lepényeket tedd papírszalvétával kibélelt tálba, hogy a papír felszívja a fölösleges olajat. Így készítsd el az összes tésztát.
4
Sütés után adagokra osztva tálald.
TIP
A lepényt tálalhatod zöld salátával, főttkrumplival és joghurtos dippel is. A lepényt hidegen is tálalhatod.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal