Cukkinis kevert sütemény
- 17 percKonyhaidő
- 45 percNincs tennivaló
- 62 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 20 adagAdagok száma
Összetevők
- 100 g vaj szobahőmérsékletű
- 200 g finomított kristálycukor
- 3x tojás (M-es méret)
- 250 ml napraforgóola
- 275 g fehér féldurva búzaliszt
- 100 g fehér búzafinomliszt
- 12 g sütőpor
- 300 g cukkini (finomra reszelve)
- 20 g holland kakaó (sütéshez)
Elkészítés
Előbb hevítsd a sütőt 180 °C-ra, és egy sütőformát (30 cm × 20 cm) bélelj ki sütőpapírral.
Egy nagyobb tálban keverd ki a vajat a cukorral. Majd egyenként add hozzá a tojásokat, és folytasd a keverést. Ezután felváltva keverd hozzá az olajat és a kétféle lisztet és keverd finomra. Végül keverd hozzá a finomra reszelt cukkinit.
A tészta felét öntsd az előkészített sütőformába. A tészta másik feléhez keverd hozzá a kakaót, majd öntsd ezt is a formába, rá az első rétegre. Egy kanál segítségével keverd meg gyengéden a tésztát, hogy márványos legyen.
Tedd a formát az előmelegített sütőbe, és süsd 40–45 percig 175–180 °C-on.
A megsült cukkinis süteményt kockákra vágva tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal