KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Vágd a cukkinit vékonyabb hasábokra, sózd be és tedd félre 15–20 percre, hogy levet eresszen.

2

Eközben vegyél elő 3 mélytányért. Az elsőbe üsd bele a tojást, öntsd hozzá a vizet, és egy villával verd habosra a keveréket. A másodikba szórd bele a finomlisztet, sózd meg, add hozzá az őrölt paprikát is, és keverd össze. Reszeld finomra a parmezánt, és a harmadik tányérban keverd össze a zsemlemorzsával.

3

A sütőt melegítsd elő 220 °C-ra. Vegyél elő egy tepsit, és béleld ki sütőpapírral.

4

A cukkinit öblítsd le hideg víz alatt, és töröld meg papírtörlővel. A rudacskákat először forgasd bele a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.

5

A panírozott rudacskákat tedd egymás mellé az előkészített tepsibe, és 210–220 °C-on 12–15 perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha a rudacskák megsültek, azonnal tálald őket.

TIP
A cukkinirudacskákat tálald ketchuppal vagy tetszőleges mártogatóssal. Díszítheted őket apróra vágott, friss petrezselyemzölddel.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára