Cukkinirudacskák
- 26 percKonyhaidő
- 26 percNincs tennivaló
- 52 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
Összetevők
- 1x közepes cukkini (kb. 300 g)
- 1x tojás (M-es méret)
- 1 evőkanál víz
- 50 g fehér búzafinomliszt
- 1 teáskanál őrölt édes paprika
- 50 g parmezán (finomra reszelve)
- 60 g zsemlemorzsa
- só
Elkészítés
Vágd a cukkinit vékonyabb hasábokra, sózd be és tedd félre 15–20 percre, hogy levet eresszen.
Eközben vegyél elő 3 mélytányért. Az elsőbe üsd bele a tojást, öntsd hozzá a vizet, és egy villával verd habosra a keveréket. A másodikba szórd bele a finomlisztet, sózd meg, add hozzá az őrölt paprikát is, és keverd össze. Reszeld finomra a parmezánt, és a harmadik tányérban keverd össze a zsemlemorzsával.
A sütőt melegítsd elő 220 °C-ra. Vegyél elő egy tepsit, és béleld ki sütőpapírral.
A cukkinit öblítsd le hideg víz alatt, és töröld meg papírtörlővel. A rudacskákat először forgasd bele a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
A panírozott rudacskákat tedd egymás mellé az előkészített tepsibe, és 210–220 °C-on 12–15 perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha a rudacskák megsültek, azonnal tálald őket.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal