KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először hevítsd a sütőt 180 °C-ra, majd készítsd elő a kuglófformát (Ø kb. 20 cm).

2

Ha nem szilikon forma, szórd be sütő spray-jel vagy kend ki vajjal (vagy olajjjal), és szórd be liszttel. Egy közepes tálba tedd bele a tojást és a cukrot és keverd habosra.

3

Majd fokozatosan keverd hozzá az olajat. Egy másik tálkába szórd bele a kakaót, a kétféle lisztet és a sütőport. Keverd össze, majd öntsd hozzá a cukros tojást, a joghurtot, a tejet és a vanília kivonatot. Az egészet keverd csomómentes tésztává, majd öntsd a kuglóf formába.

4

Süsd 50–60 percig 175–180 °C-on, addig, amíg a beleszúrt pálcika szárazon kihúzható lesz.

5

Hagyd a formában 10-15 percig hűlni, majd fordítsd ki a formából, és hagyd még 1–1,5 órát hűlni.

6

Amíg hűl a tészta, készítsd el az öntetet. Egy tálkába aprítsd bele a csokit és olvaszd a mikróban 30–60 másodpercig 750 W-on.

7

A megolvadt csokit keverd össze a tejszínnel és öntsd a kuglófra. Akkor szeleteld fel a kuglófot, ha megdermedt az öntet (kb. 25-30 perc).

TIP
Ha kihűlt a kuglóf, azonnal vágd fel, különben szeleteléskor morzsolódik.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára