KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először hevítsd a sütőt 170 °C-ra és a kenyérsütő formát (kb. 25 cm × 11 cm) béleld ki sütőpapírral.

2

Egy nagy tálban keverd össze a finomlisztet, a holland kakaót, a kristálycukrot, a sütőport és egy csipet sót.

3

Egy kisebb tálkába üss bele két tojást, keverd össze 180 ml napraforgóolajjal, majd 20–30 másodpercig habverővel verd fel.

4

Egy kis edényben, kis lángon lassan forralj fel 250 ml tejet és forrás után rögtön vedd le a lángról.

5

A lisztes tálba töltsd át a tojásos keveréket. Addig keverd, amíg a keverék megkeményedik és nehéz lesz keverni, majd öntsd hozzá a forró tejet és dolgozd össze csomómentesre.

6

A kész tésztát öntsd bele a formába és süsd 45–50 percig 165–170 °C-on. A kész kenyeret hagyd a formában 30 percig hűlni, azután vedd ki a formából és hagyd még 1 órán át hűlni.

7

Ezalatt készítsd el az öntetet: egy kis edényben mérsékelt lángon lassan forralj fel 150 ml tejszínt. Vedd le a lángról az edényt és olvaszd fel benne a csokoládét.

8

Ha kihűlt a kenyér, kend be az öntettel, majd azt is hagyd kihűlni (10–15 perc), azután tálald.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára