Csokis-málnás muffin
- 15 percKonyhaidő
- 40 percNincs tennivaló
- 55 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 12 darabAdagok száma
Összetevők
- 2x tojás (M-es méret)
- 250 g fehér joghurt (3,5 % zsír)
- 80 ml napraforgóolaj
- 80 g fehér kristálycukor
- 150 g fehér búzafinomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 25 g holland kakaó (sütéshez)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 70 g fagyasztott málna
- 80 g főzőcsokoládé (min. 70 % kakaó, a csoki apróra vágva)
Elkészítés
Először hevítsd a sütőt 185–190 °C-ra, és a muffinos sütőt béleld ki papírkosárkákkal.
Egy nagyobb tálban üss fel két tojást. Tedd hozzá a joghurtot, a napraforgóolajat és a kristálycukrot, és addig keverd, amíg a cukor felolvad. Ha finomra keverted, tedd a tálba a lisztet, a sütőport, a holland kakaót, az étkezési szódát, a fagyasztott málnát és az apróra vágott főzőcsokit. Az egészet keverd sima tésztává.
A kész tésztával kb. ¾-ig töltsd meg a papírkosárkákat. Miután megtöltötted, tedd a muffinformát az előmelegített sütőbe, és süsd 33–35 percig 185–190 °C-on.
Ha megsült a muffin, vedd ki a sütőlapot a sütőből, és 5 percig hagyd még a formában hűlni.
Végül vedd ki a csokis-málnás muffint a formából, és máris tálalhatod.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal