Csokis keksz sütés nélkül
- 19 percKonyhaidő
- 60 percNincs tennivaló
- 79 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 8 darabAdagok száma
Összetevők
- 80 g mazsola
- 80 g dió
- 160 g zabliszt (finomra őrölt zabpehely)
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 200 g főzőcsokoládé (min. 50 % kakaó)
Elkészítés
Először vágd apróra a mazsolát és a diót.
Egy nagyobb tálba szórd bele a zablisztet, az őrölt fahéjat, az apróra vágott mazsolát és diót, majd keverd össze az egészet.
A csokoládét tört bele egy olyan tálba, ami bírja a mikrohullámú sütőt. Állítsd be a mikrót kis teljesítményre és időzítsd 15–20 másodpercre. Ha letelt az idő, vedd ki a csokis tálat a mikróból, keverd meg a csokit és tedd vissz a mikróba pár pillanatra melegedni. Ezt addig ismételgesd, amíg az összes csokidarabka elolvad.
Ha elolvadt a csoki, öntsd a tálba a többi hozzávalóhoz, és jól keverd össze.
Ezután készíts elő sütőlapot és béleld ki sütőpapírral. A csokis keverékből formázz kb. 22–24 grammos kis golyókat és tedd a sütőlapra. Majd a tenyereddel nyomd le kissé a golyókat, hogy kb. 1 cm vastagságúak legyenek.
Ha elkészültél, tedd a sütőlapot legalább 1 órára a hűtőbe, vagy egy hűvös helyiségbe.
Az egy óra leteltével tálalható a keksz.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal