Csokis-fahéjas toast
- 20 percKonyhaidő
- 19 percNincs tennivaló
- 39 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 2x tojás (M-es méret)
- 50 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 100 g fehér kristálycukor
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- 8x szelet fehér toast kenyér
- 80 g főzőcsokoládé (legalább 70% kakaó)
Elkészítés
Először hevítsd a sütőt 200–205 °C-ra, és egy sütőlapot (20 cm × 40 cm) bélelj ki sütőpapírral.
Készíts elő két mélytányért. Az egyikbe üsd fel a két tojást, tedd hozzá a tejet, és verd fel. A másik tányérba szórd bele a cukrot az őrölt fahéjat, és ezt is keverd össze.
A toastkenyereket rakd szét a munkalapon, és 4 kenyér közepére tedd rá az összetört csokidarabkákat, majd fedd le őket a másik 4 kenyérrel. Finoman nyomd le a toastokat, és minden oldalról forgasd meg őket a tojásban, majd a fahéjas keverékben. A bevont toastokat tedd az előkészített sütőlapra.
Ezután tedd a sütőlapot az előmelegített sütőbe és süsd 17–19 percig 200–205 °C-on.
Ha megsültek a toastok, vedd ki őket a sütőből, és máris tálalhatod.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal