KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Aprítsd fel az étcsokoládét.

2

Vegyél elő egy kisebb lábost, önts bele 200 ml tejet, és kis-közepes lángon melegítsd fel.

3

A felmelegedett tejhez adj hozzá 30 g kristálycukrot, vegyél elő egy fakanalat, és kis-közepes lángon addig kevergesd a tejet, amíg a cukor feloldódik benne (ez körülbelül 2-3 percig tart). Ezután vedd le a tűzről a lábost.

4

Egy tálkában keverj össze 20 g kristálycukrot, a cukrozatlan kakaóport, a kukoricakeményítőt, 100 ml tejet és egy csipetnyi sót. Ezt keverd hozzá a lábosban lévő meleg, cukros tejhez. Kapcsold vissza a tűzhelyet a lábos alatt, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett lassan forrald fel a keveréket (ez körülbelül 2-3 percig tart).

5

Amint a lábos tartalma forrni kezd, kicsit vedd lejjebb alatta a lángot (alacsony-közepes fokozatra). Kevergesd további 1-2 percig vagy addig, amíg annyira besűrűsödik, hogy nem folyik le a belemártott kanálról. Ezután vedd le a tűzről a lábost.

6

Vegyél elő egy nagyobb, habveréshez való edényt és egy botmixert habverő tartozékkal (vagy egy nagyobb tálat és egy kézi habverőt). Üss bele egy tojást az edénybe, és add hozzá az 1 sárgáját is. A tál tartalmát verd addig, amíg kétszeresére nő az űrtartalma. Botmixerrel 2-3 percbe telik felverni, ha a mixert a legmagasabb fokozaton használod.

7

A habos-tojásos keverékhez kis adagokban adj hozzá és keverj habosra 200 ml-nyit a lábosban lévő kakaós keverékből (a maradék keveréket egyelőre hagyd a lábosban).

8

A keverőtál tartalmát öntsd vissza a lábosba a maradék kakaós keverékhez. A keveréket alacsony lángon tedd fel melegedni. Ismét fogj fakanalat, és folyamatos kevergetés mellett 2-3 percen át melegítsd a lábos tartalmát.

9

Vegyél elő egy kisebb, tiszta fazekat, és egy szűrőn keresztül öntsd bele a lábosban lévő forró pudingot. Azonnal add hozzá a pudinghoz a vajat és a darabokra vágott étcsokit is. Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel a vajat és a csokoládét a pudingban (ugyanakkor legfeljebb 2 percig melegítsd a keveréket).

10

A fazékból öntsd át 2 kehelybe a pudingot, és tálald.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára