Csokipuding
- 28 percKonyhaidő
- 5 percNincs tennivaló
- 33 percÖsszesen
- közepesen nehézNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
Összetevők
Elkészítés
Aprítsd fel az étcsokoládét.
Vegyél elő egy kisebb lábost, önts bele 200 ml tejet, és kis-közepes lángon melegítsd fel.
A felmelegedett tejhez adj hozzá 30 g kristálycukrot, vegyél elő egy fakanalat, és kis-közepes lángon addig kevergesd a tejet, amíg a cukor feloldódik benne (ez körülbelül 2-3 percig tart). Ezután vedd le a tűzről a lábost.
Egy tálkában keverj össze 20 g kristálycukrot, a cukrozatlan kakaóport, a kukoricakeményítőt, 100 ml tejet és egy csipetnyi sót. Ezt keverd hozzá a lábosban lévő meleg, cukros tejhez. Kapcsold vissza a tűzhelyet a lábos alatt, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett lassan forrald fel a keveréket (ez körülbelül 2-3 percig tart).
Amint a lábos tartalma forrni kezd, kicsit vedd lejjebb alatta a lángot (alacsony-közepes fokozatra). Kevergesd további 1-2 percig vagy addig, amíg annyira besűrűsödik, hogy nem folyik le a belemártott kanálról. Ezután vedd le a tűzről a lábost.
Vegyél elő egy nagyobb, habveréshez való edényt és egy botmixert habverő tartozékkal (vagy egy nagyobb tálat és egy kézi habverőt). Üss bele egy tojást az edénybe, és add hozzá az 1 sárgáját is. A tál tartalmát verd addig, amíg kétszeresére nő az űrtartalma. Botmixerrel 2-3 percbe telik felverni, ha a mixert a legmagasabb fokozaton használod.
A habos-tojásos keverékhez kis adagokban adj hozzá és keverj habosra 200 ml-nyit a lábosban lévő kakaós keverékből (a maradék keveréket egyelőre hagyd a lábosban).
A keverőtál tartalmát öntsd vissza a lábosba a maradék kakaós keverékhez. A keveréket alacsony lángon tedd fel melegedni. Ismét fogj fakanalat, és folyamatos kevergetés mellett 2-3 percen át melegítsd a lábos tartalmát.
Vegyél elő egy kisebb, tiszta fazekat, és egy szűrőn keresztül öntsd bele a lábosban lévő forró pudingot. Azonnal add hozzá a pudinghoz a vajat és a darabokra vágott étcsokit is. Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel a vajat és a csokoládét a pudingban (ugyanakkor legfeljebb 2 percig melegítsd a keveréket).
A fazékból öntsd át 2 kehelybe a pudingot, és tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal