KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

A krumplit hámozd meg, mosd meg és vágd kb. 3 cm × 3 cm-es kockákra.

2

Egy fazékba tegyél vizet, tedd bele a felvágott krumplit, sózd meg, tedd bele a babérlevelet, és forrald fel a vizet.

3

Ha a víz forrni kezd, állítsd közepesre a lángot és fedő alatt főzd a krumplit 18–20 percig.

4

Amíg fő a krumpli, készítsd el a csirkemellet: először hevítsd a sütőt 180 °C-ra, készíts elő egy kisebb tálat és egy olyan serpenyőt, ami belefér a sütőbe. A tálban keverd össze az őrölt paprikát, a szárított fokhagymát és a napraforgóolajat, majd tedd a tálba a csirkemelleket ízesítsed sóval, borssal, és dörzsöld bele a húsba a fűszerkeveréket.

5

Ezután nagy lángon melegítsd meg a serpenyőt, ami befér a sütőbe, tedd bele a két csirkemellet és süsd 2–3 percig a tűzhelyen mindkét oldalát. Majd tedd a serpenyőt a hússal együtt az előmelegített sütőbe és süsd 15–18 percig 175–180 °C-on. Ha megsült a csirkemell, vágd szeletekre.

6

Ha a krumpli megfőtt, szűrd le, vedd ki a fazékból a babérlevelet, és kézi krumplinyomóval törd át a krumplit.

7

Egy kisebb fazékba tedd bele a tejet és a vajat, majd forrald fel. Amint a tej forrni kezd, tedd takarékra a lángot és várd meg, hogy a vaj felolvadjon.

8

Amikor a vaj felolvadt, habverős botmixerrel (vagy habverővel) fokozatosan keverd hozzá a tejet az áttört krumplihoz.

9

A forró krumplipüréhez óvatosan keverd hozzá a spenótot és hagyd, hogy megfonnyadjon a krumplipürében.

10

A kész spenótos krumplipürét a sült csirkehússal együtt tálald.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára