Csirkemell spenótos pürével
- 30 percKonyhaidő
- 25 percNincs tennivaló
- 55 percÖsszesen
- közepesen nehézNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
Elkészítés
A krumplit hámozd meg, mosd meg és vágd kb. 3 cm × 3 cm-es kockákra.
Egy fazékba tegyél vizet, tedd bele a felvágott krumplit, sózd meg, tedd bele a babérlevelet, és forrald fel a vizet.
Ha a víz forrni kezd, állítsd közepesre a lángot és fedő alatt főzd a krumplit 18–20 percig.
Amíg fő a krumpli, készítsd el a csirkemellet: először hevítsd a sütőt 180 °C-ra, készíts elő egy kisebb tálat és egy olyan serpenyőt, ami belefér a sütőbe. A tálban keverd össze az őrölt paprikát, a szárított fokhagymát és a napraforgóolajat, majd tedd a tálba a csirkemelleket ízesítsed sóval, borssal, és dörzsöld bele a húsba a fűszerkeveréket.
Ezután nagy lángon melegítsd meg a serpenyőt, ami befér a sütőbe, tedd bele a két csirkemellet és süsd 2–3 percig a tűzhelyen mindkét oldalát. Majd tedd a serpenyőt a hússal együtt az előmelegített sütőbe és süsd 15–18 percig 175–180 °C-on. Ha megsült a csirkemell, vágd szeletekre.
Ha a krumpli megfőtt, szűrd le, vedd ki a fazékból a babérlevelet, és kézi krumplinyomóval törd át a krumplit.
Egy kisebb fazékba tedd bele a tejet és a vajat, majd forrald fel. Amint a tej forrni kezd, tedd takarékra a lángot és várd meg, hogy a vaj felolvadjon.
Amikor a vaj felolvadt, habverős botmixerrel (vagy habverővel) fokozatosan keverd hozzá a tejet az áttört krumplihoz.
A forró krumplipüréhez óvatosan keverd hozzá a spenótot és hagyd, hogy megfonnyadjon a krumplipürében.
A kész spenótos krumplipürét a sült csirkehússal együtt tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal