Csirkemell hasábburgonyával
- 25 percKonyhaidő
- 38 percNincs tennivaló
- 63 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
Összetevők
Elkészítés
Először hevítsd a sütőt 200 °C-ra, és a sütőlapot béleld ki sütőpapírral.
A krumplit hámozd meg és vágd vékony hasábokra. Tedd a felvágott krumplit a sütőlapra, csöpögtess rá olajat és sózd meg. Az egészet keverd meg és rakd szét a sütőlapon, majd süsd 20–25 percig 195–200 °C-on.
Amíg sül a krumpli, egy tálkában keverd össze a paradicsompürét, paprikát, sót és borsot. Tedd a keverékbe a csirkehúst, majd rakd a hűtőbe.
A sütési idő után vedd ki a sütőlapot a sütőből, keverd meg rajta a krumplit és húzd a serpenyő egyik felére (hogy majd mellé férjen a csirkehús) és hagyd kicsit állni. Közben nagy lángon melegíts meg egy kisebb serpenyőt és pirítsd benne aranybarnára a csirkemellek mindkét oldalát, kb. 1–2 percig.
Ezután tedd a csirkehúst a krumpli mellé, szórd meg cheddar és parmezán sajttal, majd a sütőben 12–15 percig süsd 180–190 °C-on.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal