Csirkehúsos-csiperkés gnocchi
- 25 percKonyhaidő
- 20 percNincs tennivaló
- 45 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 300 g csirkemell
- 100 g vöröshagyma
- 200 g fehér csiperke
- 2 evőkanál olívaolaj
- 500 g gnocchi
- 100 g tejszínes sajt (Philadelphia típus)
- 200 ml főzőtejszín (12%-os zsírtartalom)
- 200 ml zöldségalaplé (vízzel is helyettesíthető)
- 2 gerezd fokhagyma (áttörve)
- 40 g parmezán (finomra reszelve)
- 2 evőkanál friss metélőhagyma (durvára vágni)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Először öblítsd le a csirkemellet, tisztítsd meg, és vágd apróra. Hámozd meg és vágd apróra a hagymát. A csiperkét alaposan mosd meg, és negyedeld fel.
Egy nagyobb fazékban, nagy lángon forrald fel a sós vizet, eközben pedig egy serpenyőben, nagy lángon forrósítsd fel az olívaolajat is.
Ha az olaj felforrósodott, tedd a serpenyőbe a csirkehúst, és időnként megkeverve, nagy lángon pirítsd 5–6 percig. A szükséges idő leteltével tedd bele a serpenyőbe a csiperkét és a hagymát is, együtt is párold őket 4–5 percig.
Eközben tedd bele a gnocchit a fazék sós vízbe, és közepes lángon főzd addig, amíg a gnocchi fel nem jön a víz színére (körülbelül 4–6 perc). Ha megfőttek, szűrd le őket.
A zöldséges húshoz add hozzá a krémsajtot, a tejszínt, a levest, a sót, a borsot és a fokhagymát. Keverd össze, vedd le a lángot közepes fokozatra, és főzd még 10–12 percig.
Amint a tésztaszósz besűrűsödött és a hús megfőtt, kapcsold ki a tűzhelyet. Tedd a serpenyőbe a parmezánt és a metélőhagymát is, keverd össze. Végül keverd bele a gnocchit a kész szószba, oszd az ételt adagokra, és tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal