A kosár üres
Csirkecomb kaporszósszal
- 13 percKonyhaidő
- 42 percNincs tennivaló
- 55 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 6 adagAdagok száma
Olykor nincs is jobb annál, mint jól átsült húst enni. Ez a csirkecomb recept pofonegyszerű, és nagyszerűen illik hozzá a kaporszósz. Jó étvágyat!
Összetevők
6 adag
A csirkecombhoz:
- 6x bőrös csirkecomb
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 teáskanál olasz fűszerkeverék (szárított bazsalikom, kakukkfű, rozmaring és oregánó)
- 2 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 200 g tejföl (15 % zsír)
- 100 g majonéz
- 1 evőkanál friss kapor (apróra vágni)
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
1
Hevítsd a sütőt 210–220 °C-ra. A sütőtálat (40 cm × 30 cm) béleld ki alufóliával, és tedd rá a sütőrácsot.
2
A csirke bőréről papírtörlővel itasd fel az esetleges nedvességet. Majd csöpögtess a csirkére olivaolajat, fűszerezd, sózd, borsozd meg. Tedd a csirkecombokat a rácsra, és süsd 35–40 percig 210–220 °C-on.
3
Amíg sül a hús, készítsd el a kaporszószt: keverd össze a hozzávalókat és a kész szószt tedd a hűtőbe.
4
A csirkét a szósszal tálald.
TIP
A csirkét tálald sült krumplival vagy krumplipürével.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal