A kosár üres
Csevapcsicsa
- 15 percKonyhaidő
- 12 percNincs tennivaló
- 27 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 8 darabAdagok száma
Összetevők
8 darab
- 1x közepes vöröshagyma (kb. 80 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g darált marhahús (8–12%-os zsírtartalommal)
- 3 teáskanál őrölt édes paprika
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- só
- bors
Elkészítés
1
A hagymát tisztítsd meg és vágd apróra, a fokhagymát hámozd meg és nyomd át fokhagymanyomón.
2
Vegyél elő egy nagyobb keverőtálat, tedd bele a felaprított hagymát, az áttört fokhagymát, a darált marhahúst, az őrölt paprikát, a szódabikarbónát, a sót és a borsot. Az egészet keverd össze, majd tedd félre.
3
Vegyél elő egy kontaktgrillt, és melegítsd elő közepesen magas hőmérsékletre.
4
Amíg a grill felmelegszik, formázz az előkészített húsos keverékből 8 egyforma rudacskát. Helyezd a rudacskákat a grill alsó felére, csukd össze a grillt, és süsd a húst 8-12 percen át közepesen magas hőmérsékleten.
TIP
A csevapcsicsát tálald ketchuppal, tartármártással és hasábburgonyával.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal