Cseresznyés piskóta
- 15 percKonyhaidő
- 80 percNincs tennivaló
- 95 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 16 adagAdagok száma
Összetevők
- 3x tojás (M-es méret)
- 180 g fehér kristálycukor
- 80 ml napraforgóola
- 80 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 200 g fehér búzafinomliszt
- ½x csomag sütőpor (6 g)
- ½ citrom héja, közepes méretű
- 600 g friss magozott cseresznye (fagyasztott is használható)
- só
- 30 g fehér kristálycukor (szórni)
- 30 g fehér búzafinomliszt (a gyümölcshöz)
Elkészítés
Először hevítsd a sütőt 180 °C-ra, és egy sütőformát (30 cm × 20 cm) bélelj ki sütőpapírral.
Egy nagyobb tálba üsd bele a tojásokat, add hozzá a cukrot, majd jól keverd ki. Lassan csorgasd bele az olajat, és keverd tovább. Végül tedd hozzá a tejet és a lisztet, egy csipet sót, a sütőport és a reszelt citromhájat, majd az egészet keverd simára és öntsd a sütőformába.
Ezután egy közepes méretű tálban keverd össze a cseresznyét 30 g liszttel és rázd össze, hogy mindenhol egyenletesen érje a liszt a cseresznyét. A cseresznyét óvatosan nyomkodd bele a tésztába, szórd meg 30 g cukorral, és süsd 45–50 percig 170–180 °C-on.
Hagyd legalább 30 percig hűlni, azután tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal