KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Összetevők

16 adag

Elkészítés

1

Először hevítsd a sütőt 180 °C-ra, és egy sütőformát (30 cm × 20 cm) bélelj ki sütőpapírral.

2

Egy nagyobb tálba üsd bele a tojásokat, add hozzá a cukrot, majd jól keverd ki. Lassan csorgasd bele az olajat, és keverd tovább. Végül tedd hozzá a tejet és a lisztet, egy csipet sót, a sütőport és a reszelt citromhájat, majd az egészet keverd simára és öntsd a sütőformába.

3

Ezután egy közepes méretű tálban keverd össze a cseresznyét 30 g liszttel és rázd össze, hogy mindenhol egyenletesen érje a liszt a cseresznyét. A cseresznyét óvatosan nyomkodd bele a tésztába, szórd meg 30 g cukorral, és süsd 45–50 percig 170–180 °C-on.

4

Hagyd legalább 30 percig hűlni, azután tálald.

TIP
Bármilyen gyümölcsből készíthetsz ilyen piskótát, próbáld ki például az epret vagy a sárgabarackot. Tálalás előtt a kockára vágott adagokat meghintheted cukorral.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára