Cseresznyés piskóta
- 20 percKonyhaidő
- 60 percNincs tennivaló
- 80 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 10 adagAdagok száma
Összetevők
- 20 g vaj szobahőmérsékletű
- 40 g vaj (folyékony állapotban)
- 4x tojás (M-es méret)
- 60 g fehér kristálycukor
- 100 g fehér búzafinomliszt
- 250 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- ½x csomag sütőpor
- 200 g friss magozott cseresznye (vagy fagyasztott áfonya)
- 20 g porcukor (szórni)
- 1 teáskanál só
Elkészítés
Hevítsd a sütőt 200–205 °C-ra és készíts elő egy 25 cm × 30 cm-es sütőtálat, majd kend ki 20 g vajjal.
Egy nagyobb tálba tedd bele az olvadt vajat, a tojást és a kristálycukrot és verd fel kézi habverővel, amíg a cukor elolvad. Majd add hozzá a lisztet, a tejet, a sütőport, egy csipet sót, és keverd, amíg híg tészta lesz belőle.
A tésztát öntsd az előkészített, kikent sütőtálba, a tetejére rakd rá a cseresznyét, és finoman nyomkodd bele a tésztába.
Ezután a sütőtálat tedd az előmelegített sütőbe és süsd 25–30 percig 200–205 °C-on. Majd a megadott idő elteltével vedd ki sütőtálat a sütőből, és a tésztát még 30 percig hagyd benne, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. A kihűlt tésztát szeleteld fel, szórd meg porcukorral, úgy tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal