KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hevítsd a sütőt 200–205 °C-ra és készíts elő egy 25 cm × 30 cm-es sütőtálat, majd kend ki 20 g vajjal.

2

Egy nagyobb tálba tedd bele az olvadt vajat, a tojást és a kristálycukrot és verd fel kézi habverővel, amíg a cukor elolvad. Majd add hozzá a lisztet, a tejet, a sütőport, egy csipet sót, és keverd, amíg híg tészta lesz belőle.

3

A tésztát öntsd az előkészített, kikent sütőtálba, a tetejére rakd rá a cseresznyét, és finoman nyomkodd bele a tésztába.

4

Ezután a sütőtálat tedd az előmelegített sütőbe és süsd 25–30 percig 200–205 °C-on. Majd a megadott idő elteltével vedd ki sütőtálat a sütőből, és a tésztát még 30 percig hagyd benne, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. A kihűlt tésztát szeleteld fel, szórd meg porcukorral, úgy tálald.

TIP
Cseresznye helyett például szilvát, málnát és áfonyát is használhatsz.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára