Cordon bleu
- 28 percKonyhaidő
- 5 percNincs tennivaló
- 33 percÖsszesen
- közepesen nehézNehézségi fok
- 2 adagAdagok száma
Összetevők
- 2x csirkemell
- 4x szeletelt csirkemell sonka (vagy sertéshús)
- 4x eidam sajt szeletek (30 % zsír)
- 1x tojás (M-es méret)
- 1 evőkanál 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 50 g fehér búzafinomliszt
- 50 g zsemlemorzsa
- 300 ml napraforgóola
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Hosszában vágd be a csirkemelleket (de teljesen ne vágd őket félbe). Nyisd ki őket úgy, mint egy könyvet, hogy vékonyabb, egyenletes vastagságú hússzelet legyen előtted. Enyhén sózz és borsozz meg minden szeletet.
Vegyén elő egy vágódeszkát, takard le frissentartó fóliával, és fektess rá egy hússzeletet. A húst takard le egy másik fóliaréteggel. Húsklopfoló segítségével klopfold a húst körülbelül 0,5 cm vastagra a fólián keresztül. Ezután húzd le a húsról a felső fóliát. A kiklopfolt húsra fektess 2 szelet sonkát és 2 szelet eidami sajtot, majd a rövidebb oldala mentén hajtsd ketté a szeletet. Az így létrejött „zseb” széleit fogpiszkálóval tűzd össze, hogy később se essen szét. Tedd félre a megtöltött húst, és ugyanígy töltsd meg a másik hússzeletet a maradék sonkával és sajttal.
Utána vegyél elő 3 mélytányért a panírozáshoz. Az első tányérba üsd bele a tojást, öntsd hozzá a tejet, és egy villával verd habosra a keveréket. A másik tányérba öntsd bele a finomlisztet, sózd és borsozd. A harmadik tányérba öntsd bele a zsemlemorzsát.
Az előkészített hússzeleteket először forgasd bele a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Vegyél elő egy nagyobb serpenyőt, és öntsd bele az olajat, hogy legalább 1 cm-es rétegben álljon a serpenyő alján. Nagy lángon kezdd el felforrósítani az olajat. Addig melegítsd, amíg a beledobott csipetnyi zsemlemorzsa azonnal sercegni kezd. Ezután vedd le a lángot közepes fokozatra. Tedd az olajba a bepanírozott csirkehúst, és oldalanként 2-4 perc alatt süsd őket aranybarnára.
Ha a töltött hús megsült, az olajból kiszedve hagyd 1-2 percig papírtörlőn állni, amely felissza a felesleges olajat. Ezután már tálalhatod.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal