Cheesecake
- 20 percKonyhaidő
- 195 percNincs tennivaló
- 215 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 8 adagAdagok száma
Összetevők
- 5x tojás (M-es méret)
- 230 g fehér kristálycukor
- 1x 1 bio citrom héja (kb. 1 nagyobb darab)
- 1 kg zsíros túró
- 60 g vaníliás pudingpor
- 80 g mazsola
- só
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra. Vegyél elő egy tortaformát (⌀ 22 cm), és béleld ki sütőpapírral.
A citromhéjat reszeld le finom reszelőn.
Vegyél elő két tálkát, és válaszd szét a tojásokat: az egyik tálkába a sárgáják, a másikba a fehérjék kerülnek.
A sárgájákat keverd habosra a cukorral.
A fehérjéket verd kemény habbá egy csipetnyi sóval.
A sárgájás keverékhez add hozzá a citrom reszelt héját, a krémes túrót és a pudingport. Jól keverd össze, majd óvatosan forgasd bele a tojásfehérjék habját.
Miután elkeverted benne a tojásfehérjéket, add hozzá a keverékhez a mazsolát, és ismét keverd össze. Az így elkészített tésztát öntsd bele a tortaformába.
155–160 °C-os hőmérsékleten 70–75 percig süsd.
Hagyd teljesen kihűlni a sütőből kivett cheesecake-et, ami 1-2 órát vesz igénybe. Ezután tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal