KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

A hagymát hámozd meg és vágd apróra, a fokhagymát hámozd meg és vágd durvára, a céklát pedig vágd kis kockákra.

2

Egy nagyobb fazékban melegíts meg 2 evőkanál napraforgóolajat. Tedd rá az apróra vágott hagymát, és mérsékelt lángon dinszteld 1–2 percig. Majd tedd rá a durvára vágott fokhagymát, és mérsékelt lángon dinszteld további 30 másodpercig. Ezután tedd bele a kockára vágott céklát, és öntsd rá 100 ml fehérbort. Nagy lángon hagyd majdnem elpárologni a bort (5–6 perc).

3

Majd öntsd hozzá az 1,5 l alaplevet, tedd bele a kaporszárat és a rozmaring ágakat, és főzd addig, amíg a cékla megpuhul. (70–80 perc).

4

Ha megpuhult a cékla, a fazék tartalmát turmixold össze mixerben vagy botmixerrel. Végül ízesítsd a levest sóval, borssal, és minden adaghoz tálalj tejfölt, apróra vágott kaprot és mentát.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára