KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először is melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Egy közepes méretű lábosban forralj vizet a tojásfőzéshez.

2

A csirkebőrt tisztítsd meg, itasd fel róla a nedvességet, és rakd a sütőpapírra. Sózd és borsozd meg, és 190–200°C-on 10–15 perc alatt süsd aranyszínűre. Amikor megpirult, vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, majd vágd fel kisebb darabokra.

3

Amint a víz forrni kezd a lábosban, tedd bele a tojásokat, és közepes lángon főzd őket 9–11 percig. Ezután vedd ki a tojásokat a lábosból, és tedd őket hideg vízbe – így gyorsabban kihűlnek, és egyszerűbb lesz őket meghámozni.

4

A megfőtt és kihűlt tojásokat hámozd meg, és hosszában felezd el őket. A sárgájákat távolítsd el úgy, hogy a fehérjéket ne sértsd meg, és tedd őket egy magas falú edénybe. Tedd az edénybe a parmezánt, a csirkebőrt, a majonézt, a mustárt és a citromlevet, botmixerrel keverd simára, majd sózd és borsozd.

5

A metélőhagymát vágd apróra, a tojásfehérjéket töltsd meg a krémmel, szórd meg a metélőhagymával és az édesnemes paprikával, majd tálald.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára