Caesar-salátás töltött tojás
- 30 percKonyhaidő
- 15 percNincs tennivaló
- 45 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 12 darabAdagok száma
Elkészítés
Először is melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Egy közepes méretű lábosban forralj vizet a tojásfőzéshez.
A csirkebőrt tisztítsd meg, itasd fel róla a nedvességet, és rakd a sütőpapírra. Sózd és borsozd meg, és 190–200°C-on 10–15 perc alatt süsd aranyszínűre. Amikor megpirult, vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, majd vágd fel kisebb darabokra.
Amint a víz forrni kezd a lábosban, tedd bele a tojásokat, és közepes lángon főzd őket 9–11 percig. Ezután vedd ki a tojásokat a lábosból, és tedd őket hideg vízbe – így gyorsabban kihűlnek, és egyszerűbb lesz őket meghámozni.
A megfőtt és kihűlt tojásokat hámozd meg, és hosszában felezd el őket. A sárgájákat távolítsd el úgy, hogy a fehérjéket ne sértsd meg, és tedd őket egy magas falú edénybe. Tedd az edénybe a parmezánt, a csirkebőrt, a majonézt, a mustárt és a citromlevet, botmixerrel keverd simára, majd sózd és borsozd.
A metélőhagymát vágd apróra, a tojásfehérjéket töltsd meg a krémmel, szórd meg a metélőhagymával és az édesnemes paprikával, majd tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal