Burger
- 23 percKonyhaidő
- 2 percNincs tennivaló
- 25 percÖsszesen
- közepesen nehézNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 500 g darált marhahús (16%-os zsírtartalom)
- 1x közepes vöröshagyma (kb. 80 g)
- 1x húsos paradicsom (kb. 120 g)
- 2x közepes savanyú uborka
- 1 evőkanál vaj
- 4x burger zsemle
- 3 evőkanál napraforgóola
- 4x szelet amerikai cheddar sajt
- 4 evőkanál majonéz
- 4x jégsalátalevél (vagy más saláta)
- 8x angol szalonna szeletek
- 4 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
Először a szobahőmérsékletű húsból gyúrj 4 egyforma golyót.
Készítsd el a zöldséget: a hagymát, a paradicsomot és az uborkát vágd vékony karikákra.
Egy nagyobb serpenyőben takarék lángon olvaszd meg a vajat. A zsömléket vágd félbe és a vágott felükkel lefelé fordítva süsd aranybarnára (1–2 perc), majd tedd félre.
A serpenyőt töröld ki és nagy lángon melegítsd meg az olajat. Tegyél a serpenyőbe két húsgolyót, és sütőlapáttal lapítsd le kb. 1 cm-rel magasabbra mint a fél zsömle átlaga. Sózd, borsozd meg és nagy lángon pirítsd 1–2 percig.
Majd fordítsd meg a húsokat és a másik oldalukat is sózd, borsozd meg, majd mindkét szelet húsra tegyél 1-1 szelet cheddar sajtot. Várd meg, hogy a hús megsüljön és a cheddar elolvadjon (kb. 1–2 perc). Majd a hússzeleteket vedd le a tűzről. Ugyanezt ismételd meg a másik két húsholyóval.
A pirított zsömlék alsó felét kend meg majonézzel, takard le salátalevéllel, majd helyezd rá a még meleg húst. A tetejére tegyél két hagymakarikát és két szelet szalonnát, majd rakj szét rajta három vékony szelet uborkát és két szelet pardicsomot. A zsömle fölső felét kend meg ketchuppal és tedd a burger tetejére. Azon melegében tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal