KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először a szobahőmérsékletű húsból gyúrj 4 egyforma golyót.

2

Készítsd el a zöldséget: a hagymát, a paradicsomot és az uborkát vágd vékony karikákra.

3

Egy nagyobb serpenyőben takarék lángon olvaszd meg a vajat. A zsömléket vágd félbe és a vágott felükkel lefelé fordítva süsd aranybarnára (1–2 perc), majd tedd félre.

4

A serpenyőt töröld ki és nagy lángon melegítsd meg az olajat. Tegyél a serpenyőbe két húsgolyót, és sütőlapáttal lapítsd le kb. 1 cm-rel magasabbra mint a fél zsömle átlaga. Sózd, borsozd meg és nagy lángon pirítsd 1–2 percig.

5

Majd fordítsd meg a húsokat és a másik oldalukat is sózd, borsozd meg, majd mindkét szelet húsra tegyél 1-1 szelet cheddar sajtot. Várd meg, hogy a hús megsüljön és a cheddar elolvadjon (kb. 1–2 perc). Majd a hússzeleteket vedd le a tűzről. Ugyanezt ismételd meg a másik két húsholyóval.

6

A pirított zsömlék alsó felét kend meg majonézzel, takard le salátalevéllel, majd helyezd rá a még meleg húst. A tetejére tegyél két hagymakarikát és két szelet szalonnát, majd rakj szét rajta három vékony szelet uborkát és két szelet pardicsomot. A zsömle fölső felét kend meg ketchuppal és tedd a burger tetejére. Azon melegében tálald.

TIP
A burgert tálalhatod coleslaw salátával vagy amerikai burgonyával is.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára