KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Összetevők

4 adag

Elkészítés

1

Először is melegítsd elő a sütőt 230°C-ra. Vegyél elő egy tepsit, és béleld ki sütőpapírral.

2

Mosd meg a paprikákat, vágd félbe, távolítsd el a csumájukat, és vágott felével lefelé fektesd őket a tepsire. A tepsit tedd a sütőbe, és a paprikákat süsd 220–230 °C-os hőmérsékleten 12–15 percig vagy addig, amíg szinte teljesen feketére pirulnak.

3

A megsült paprikát vedd ki a sütőből, és azonnal tedd át egy zárható edénybe. Zárd le az edényt, és a paprikákat hagyd benne 20–30 percen át gőzölögni, hogy könnyebben meghámozhasd őket.

4

Eközben szeleteld fel a bagettet körülbelül 1,5 cm-es vastagságú szeletekre, majd kenyérpirítóban (vagy sütőben 200 °C-on 7–10 perc alatt) pirítsd ropogósra.

5

Ha a paprika már eleget állt a gőzben, hámozd meg és vágd finomra, majd tedd egy kisebb tálkába. Adj a paprikához 1 evőkanál olívaolajat, 1 kiskanál cukrot és 2 kiskanál borecetet, sózd és borsozd ízlés szerint. Keverd át a paprikakrémet, és tálald a pirított bagettel.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára