Bruschetta sült paprikával
- 16 percKonyhaidő
- 52 percNincs tennivaló
- 68 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 4x közepes méretű, piros kaliforniai paprika
- 1x közepes méretű bagett fehér búzalisztből
- 1 evőkanál olivaolaj (legjobb az extra szűz)
- 1 teáskanál fehér kristálycukor
- 2 teáskanál erjesztett szeszes ecet (8%)
- só
- bors
Elkészítés
Először is melegítsd elő a sütőt 230°C-ra. Vegyél elő egy tepsit, és béleld ki sütőpapírral.
Mosd meg a paprikákat, vágd félbe, távolítsd el a csumájukat, és vágott felével lefelé fektesd őket a tepsire. A tepsit tedd a sütőbe, és a paprikákat süsd 220–230 °C-os hőmérsékleten 12–15 percig vagy addig, amíg szinte teljesen feketére pirulnak.
A megsült paprikát vedd ki a sütőből, és azonnal tedd át egy zárható edénybe. Zárd le az edényt, és a paprikákat hagyd benne 20–30 percen át gőzölögni, hogy könnyebben meghámozhasd őket.
Eközben szeleteld fel a bagettet körülbelül 1,5 cm-es vastagságú szeletekre, majd kenyérpirítóban (vagy sütőben 200 °C-on 7–10 perc alatt) pirítsd ropogósra.
Ha a paprika már eleget állt a gőzben, hámozd meg és vágd finomra, majd tedd egy kisebb tálkába. Adj a paprikához 1 evőkanál olívaolajat, 1 kiskanál cukrot és 2 kiskanál borecetet, sózd és borsozd ízlés szerint. Keverd át a paprikakrémet, és tálald a pirított bagettel.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal