A kosár üres
Bruschetta
- 18 percKonyhaidő
- 5 percNincs tennivaló
- 23 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 10 darabAdagok száma
Bruschetta [ejtsd: brusketta] hagyományos olasz előétel pirított kenyérből és paradicsom keverékből. Egyszerű és nagyszerű! Gyere, ruccanjunk át Olaszországba egy recept erejéig!
Összetevők
10 darab
- 1x fehér bagett (kb. 300 g, legjobb a kemencés rusztikus)
- 3 evőkanál olivaolaj (legjobb az extra szűz)
- 400 g koktélparadicsom
- 80 g parmezán (finomra reszelve)
- 2 maroknyi friss bazsalikom (apróra vágva)
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
Elkészítés
1
Először hevítsd a sütőt 180 °C-ra és a sütőlapot béleld ki sütőpapírral.
2
A bagettet vágd vékony szeletekre (kb. 1 cm szélesre). Rakd szét a sütőlapon, csöpögtess rá egy evőkanálnyi olajat, majd süsd aranybarnára 5–8 percig 175–180 °C-on.
3
Amíg sül a bagett, vágd fel a paradicsomot kis darabokra és tedd egy közepes tálba. Tedd bele a 2 evőkanál olajat, a parmezánt, a bazsalikomot és a balzsamecetet, keverd össze, majd ízesítsed sóval, borssal.
4
A ropogós bagettet kend meg fokhagymával mint a pirítóst (ízlés szerint), a tetején rakd szét a paradicsomos keveréket, és máris tálalhatod.
TIP
Ha van rá lehetőséged, vegyél ciabattát, amitől még finomabb lesz az íze.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal