KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először hámozd meg, majd vágd apróra a hagymát és a fokhagymát. Hámozd meg és vágd kisebb kockákra a krumplit.

2

Ezután fektesd egy nagyobb fazék aljára a szalonnaszeleteket, önts rájuk 4 evőkanál vizet, és közepes lángon kezdd el párolni őket. Amint a víz elpárolgott és a szalonna zsírrétege megolvad (ez 2–3 percet vesz igénybe), vedd a lángot alacsony fokozatra, és pirítsd aranybarnára a szalonnát oldalanként 1–2 perc alatt. A megpirított szalonnát vedd ki a fazékból és tedd félre.

3

Öntsd 2 evőkanál napraforgóolajat a fazékba, és melegítsd fel. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és alacsony lángon körülbelül 4 perc alatt pirítsd üvegesre.

4

A hagymához add hozzá az apróra vágott fokhagymát is, és pirítsd közepes lángon további 1 percig. Ezután önts rá 900 ml zöldséglevest, és tedd bele a kockára vágott krumplit is. Állítsd a lángot magas fokozatra, és forrald fel a fazék tartalmát.

5

Amint a leves forrni kezd, vedd a lángot közepes fokozatra, és addig főzd a levest, amíg a krumpli megpuhul (8–10 perc).

6

Ha a krumpli megpuhult, tedd a fazékba a borsót is, és főzd közepes lángon 2–3 percig. Ezután vedd le a tűzről.

7

Végül botmixerrel keverd simára a levest. Ízesítsd sóval és citromlével, oszd tányérokba, és tálald a pirított szalonnával és tejföllel.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára