Borsókrémleves
- 24 percKonyhaidő
- 23 percNincs tennivaló
- 47 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 6 adagAdagok száma
Összetevők
Elkészítés
Először hámozd meg, majd vágd apróra a hagymát és a fokhagymát. Hámozd meg és vágd kisebb kockákra a krumplit.
Ezután fektesd egy nagyobb fazék aljára a szalonnaszeleteket, önts rájuk 4 evőkanál vizet, és közepes lángon kezdd el párolni őket. Amint a víz elpárolgott és a szalonna zsírrétege megolvad (ez 2–3 percet vesz igénybe), vedd a lángot alacsony fokozatra, és pirítsd aranybarnára a szalonnát oldalanként 1–2 perc alatt. A megpirított szalonnát vedd ki a fazékból és tedd félre.
Öntsd 2 evőkanál napraforgóolajat a fazékba, és melegítsd fel. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és alacsony lángon körülbelül 4 perc alatt pirítsd üvegesre.
A hagymához add hozzá az apróra vágott fokhagymát is, és pirítsd közepes lángon további 1 percig. Ezután önts rá 900 ml zöldséglevest, és tedd bele a kockára vágott krumplit is. Állítsd a lángot magas fokozatra, és forrald fel a fazék tartalmát.
Amint a leves forrni kezd, vedd a lángot közepes fokozatra, és addig főzd a levest, amíg a krumpli megpuhul (8–10 perc).
Ha a krumpli megpuhult, tedd a fazékba a borsót is, és főzd közepes lángon 2–3 percig. Ezután vedd le a tűzről.
Végül botmixerrel keverd simára a levest. Ízesítsd sóval és citromlével, oszd tányérokba, és tálald a pirított szalonnával és tejföllel.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal