Banános kuglóf
- 17 percKonyhaidő
- 110 percNincs tennivaló
- 127 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 12 adagAdagok száma
Összetevők
- 250 g fehér féldurva búzaliszt
- 250 g vaj szobahőmérsékletű
- 225 g fehér kristálycukor
- 2x tojás (M-es méret)
- 100 g fehér búzafinomliszt
- 12 g sütőpor
- 250 ml író
- 4x érett banán (4× 130 g)
- só
- 50 g fehér féldurva búzaliszt (a forma beszórásához)
- 30 g vaj szobahőmérsékletű (a forma kikenéséhez)
Elkészítés
Először hevítsd a a sütőt 180 °C-ra, és a kuglóf formát (⌀ 26 cm) kend ki vajjal és szórd meg rétesliszttel.
Egy nagyobb tálban keverd ki a vajat és a kristálycukrot. Majd keverd bele egyenként a két tojást.
Szórd a tálba a finomlisztet, a réteslisztet és egy csipet sót. Keverd össze, öntsd hozzá az írót, és keverd sima tésztává.
Egy tányérban nyomd szét villával a négy meghámozott banánt és tedd a tálba. Keverd jól össze a tésztával, majd öntsd az előkészített kuglóf formába. Süsd 180 °C-ra előmelegített sütőben 45–50 percig.
A megsült kuglófot hagyd még legalább egy órán át a formában hűlni. Ezután óvatosan vedd ki a formából, vágd fel, úgy tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal