Baconös muffin reggelire
- 20 percKonyhaidő
- 32 percNincs tennivaló
- 52 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 8 darabAdagok száma
Összetevők
- 100 g angolszalonna (min. 94 % hús, szeletekre vágva)
- 5x tojás (M-es méret)
- 50 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 60 g fehér búzafinomliszt
- 20 g újhagyma (apróra vágni)
- ½ teáskanál sütőpor
- só
- bors
Elkészítés
Először hevítsd a sütőt 200–205 °C-ra, és a muffinos formát béleld ki papírkosárkákkal. Minden kosárka aljára fektess egy szelet szalonnát.
Egy nagyobb tálba üsd bele az 5 tojást, tedd bele a tejet, a finomlisztet, a kakukkfüvet, az apróra vágott újhagymát, a sütőport, a sót és a borsot, majd az egészet keverd össze kicsit lágy tésztává.
A tésztakeveréket töltsd a szalonnával bélelt papírkosárkákba, mindegyiknek kb. a ¾ részéig.
Ha mindegyiket megtöltötted, tedd a muffinformát a 200–205 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 30–32 percig.
Majd vedd ki a muffinformát a sütőből, és a muffinokat tányérra helyezve tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal